60 ученика бяха наградени по повод мероприятията за патронния празник

logo
BG051PO001-4.1.05-0181 "Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства"
Проект "Равно начало, светло бъдеще за децата на България" Договор №Д01-3921/09.04.2013
Основно училище "Васил Левски" - Ботевград

С песни, стихове и много награди бе отбелязан патронния празник на ОУ”Васил Левски” Ботевград днес от 12 ч. в малкия салон на читалище „Хр. Ботев”. Събитието премина с представяне на песни и стихове на най-добре класиралите се ученици в състезания и конкурси в седмицата, посветена на Апостола. Участниците получиха грамоти и материални награди с логото на проект „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства” – „Равно начало, светло бъдеще за децата на България”. Гости на тържеството бяха Веселка Божкова - Гл.експерт „Култура и вероизповедания” и Николета Йошовска - Гл. експерт „Образование” в Община Ботевград, Тодорка Коцева и Десислава Иванова от Исторически музей Ботевград, бивши учители в учебното заведение, родители и др.


Поздравителен адрес от Началника на Регионалния инспекторат по образование в Софийска Област Мила Манчева, прочете директорката Евгения Иванова. „Заслугата на Васил Иванов Кунчев за обществено-историческото развитие на нацията е всепризната. Той слива в едно думи и дела. Безпределната вяра в свободата-лична, национална и общочовешка ще остане достояние за поколенията българи. Следвайте повелите на Апостола за чиста и свята република. Отстоявайте делата си в името на своя патрон”, казва Мила Манчева в поздравителнот си слово към преподаватели и ученици.

В празничното мероприятие се изявиха ученици от 4-ти „а”клас – автори на прожекция под надслов „ Докосване до Васил Левски”, в която бяха анимирани местата в България и света, свързани с великия българин. Участие взе училищният хор с изпълнение на песента „Дяконе, Дяконе” и химна на училището – „На Левски името люлее”, Симона с песента „Залюбила е малка мома”, Велика и Симона с песента „Леле Свашке”, както и седмокласниците от танцовия състав към училището.

Акцент в тържеството бе награждаването на участниците, постигнали най-добри резултати в отделните конкурси и състезания. Първите наградени от директорката бяха за масово участие в мероприятията в седмицата, посветена на В.Левски. Това са 2-ри „а”, 4-ти „а”,6-ти „а” и 7-ми ”а” класове. Те ще получат по една торта, обеща директорката Иванова. Първо място в конкурса за рецитал на стихове за Васил Левски бе Поля Николова, която получи раница, а на останалите наградени за отличното си представяне бяха връчени тефтери. В конкурса за народно пеене с песента „Карамфилке” бяха отличени на първо място за най-добро групово изпълнение Кристиян Кючуков и Преслава Илиева от 2-ри”а” клас, на второ място и трето място за изпълнение на песента „На мегдана” в изпълнение съответно на 5-ти „б” клас и втори „а „клас. В категория индивидулано пеене, Нина Колева с песента ”Мари Станко” от ”4” а” клас бе класирана на първо място, на второ- Виктория Иванова 4 „а” клас, а останалите получиха грамоти. Награда получиха и 7-ми „б” клас за песента „Де воденичарю”. Учениците от четвърти „б” клас са най-масовият клас с участие в конкурса за рисунка. Отличените в конкурсите за краснопис получиха дъска за моделиране, в конкурса „Лъвски скок”- шапки, в състезанията по бягане и плуване – тениски и плувни шапки.

Източник: balkanec.bg

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд и Европейския съюз.